hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilek kendisini eleştirenleri sabrıyla dövdü!

    Bilek kendisini eleştirenleri sabrıyla dövdü
    expand

    Sevilmeyen, istenmeyen ve takdir edilmeyen Çek Teknik Direktör Michal Bilek, takımını gruptan lider çıkartarak basını ve taraftarları susturdu.

    Taraftarları tarafından sevilmeyen, istenmeyen ve takdir edilmeyen Çek Teknik Direktör Michal Bilek, takımını gruptan çıkartarak eleştirileri sona erdirdi.

    Takımdan gitmesi için kampanya bile açılan Michal Bilek, Çek Cumhuriyeti'nin Polonya'yı 1-0 yenmesiyle takımını çeyrek finale yükseltti.

    Yerel medyanın da antipatisini kazanan Bilek'in taktiği ve kadro seçimi yerden yere vuruluyordu.

    Hatta taraftarlar Rusya'yla yapılan ve 4-1 mağlubiyetle sonuçlanan maçta "Bilek"i bağırarak istifaya davet etmişti.

    Ancak Bilek hiç oralı olmadı. Yaptığı taktiksel değişikliklerle bir anda takımını gruptan çıkartmayı başaran Bilek'in yaptığı en önemli iki yenilik Hubschman'ı takıma dahil etmesi ve Petr Jiracek'i kanatlara yerleştirmesiydi.

    Bilek oyun stilini ise "hızlık ataklar" yerine, "sabırla pas yaparak atak" şeklinde değiştirdi.

    Üstelik takımın kaptanı ve yıldızı Rosicky'i Polonya maçında oynatamadı. Ancak Çek taraftarlar Rosicky'siz takımda Pilar'ın yıldızlaşmasını izeldi.

    Euro 2004'te yarı final oynayan Çek Cumhuriyeti daha sonra düşüşe geçmiş ve 2008'i kaçırmıştı. Daha sonra takımın başına geçen Bilek takıma yeni ve genç oyuncular kazandırdı. Jiracek, Selassie, Pilar en çok dikkat çeken isimlerdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow